Ölmeseydin.







Küçük odasında yatıyordu. Her zaman yaptığı gibi elinde telefon video izliyordu. Yatmaktan dağılan saçlarını yatakta doğrularak düzeltti. Ardından sessizce iç çekti. İç çekişindeki bunalma kedisinin kulağına ulaştığında kedi irkildi. Uyanmış olan kedi mırıldanarak odayı terk etti. 

Kız telefonunun kilit düğmesine bastıktan sonra küçük odasına göz gezdirdi. Sinir bozucu bir şekilde odası dağınıktı. Ancak o da odasını toplamamakta kararlıydı. Uzun olan saçlarını topladıktan sonra yataktan kalkıp o da kedisi gibi odayı terk etti. 


Büyük bir depresyon kapısını çalıyordu. Yaşadığı duygu değişimi onu bin bir kişiliğe sokuyordu. Durduk yere ağlarken istediği zaman gülebiliyordu. Oysa bunu neden yaptığını da bilmiyordu. 


Küçük bir kızdı. Yaş olarak değil tabii ki. Fiziksel ve duygusal. Boyu kısaydı ve yüzü aynı çocukları andırıyordu. Küçük dudaklar, büyük gözler, hatları belli olmayan yüz şekli ve kısa saçlarıyla öykesine tatlıydı ki... 


Lise üçte olmasına rağmen hiç sevgilisi olmamıştı. Bu sinirlerini bozuyordu. Hep sevilmek istemişti ancak onu seven tek bir kişi bile olmamıştı. 


Sevmişti ama sevilmemişti. 


Kırılmıştı ancak kıramamıştı. 


Çünkü insanların üzülmesini istemiyordu. 


Derken hayatına biri girdi. Kırılmış biri, soğuk ve kıran biri. Kırılmış olmasına rağmen o da insanları kırıyordu. Aniden bir mesaj atmıştı küçük kız ona. Cevap vermişti oğlan ona, alaycı bir tavırla. Kaynaşıp sırdaş oldular bir ayda. Neredeyse her gün konuşmuşlardı. Konuşmadıkları günler kız üzülmüş  onu düşünmüştü. 


Sonra çocuğun  hayatına başka biri girmişti. Onu sevmeyen bir kız. Güzel ve ılımlı. Çocuksu olmayan. 


Küçük kızın kalbi kırılmıştı. Lakin susmuştu, kıramamıştı. Derin bir yara açamamıştı kalbinde. 


Ve derken kız intihar etmişti. Onu göremeden ölmüştü, sarılamadan, koklayamadan... 


Ve çocuk kalbinin tam altına 'ölmeseydin' yazdırmıştı. Kızın mezarına kırmızı güller ve beyaz güller bırakmıştı. 


Bir de not;


"Gömülmeseydin... 


Güzel yüzünü göremeden. 


Gitmeseydin, 


Sana sarılamadan. 


Ölmeseydin,


Seni yeterince öldüremeden... "



Ölmüş birini daha ne kadar öldürebilirsiniz ki bu aciz kelimelerinizle.... 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

aykırı düzen

O ÖLDÜ MELENYA, İNTİHAR ETTİ

K I R I K K A L P